Superlördag 4 mar

Nu är våren i antågande och på lördag bjuder vi på inte mindre än två exkursioner, en för de stora och en för de små. Varmt välkomna!

Högbytorpstippen

Denna soptipp ligger vid Upplands-Bro. Havsörn får vi nästan säkert se, och både vittrut och vitvingad trut har setts här i vinter. Tubkikare rekommenderas då vi står en bit norr om soptippen. Därefter fortsätter vi till Ådö söder om Bro där dubbeltrastar flyger mellan de misteldignande träden. Vi går en kort bit längs vägen.

Anmälan: Gunnar Ehrenroth, tel 076-780 70 17 eller e-post gunnar.ehrenroth@gmail.com.
Samling: kl 07:30 vid Helga Trefaldighetskyrkan i Uppsala.
Resekostnad: 70 kr.

Vittrut. Foto: Jon Hessman

Småfågelskådarna: Ugglor

Ugglor är nattens tysta jägare som man sällan ser och − skall vi vara ärliga − inte så ofta hör heller. Men i början av mars är chansen som störst att få höra dem, och vi gör ett försök i skogarna norr om Skyttorp där det finns slaguggla och sparvuggla och kanske pärluggla. Vi avslutar kvällen med korvgrillning runt öppen eld.
Vi samlas i Skyttorp och åker norrut på Knypplanvägen. Ta på riktigt varma kläder och skor! Om det snöar/regnar eller blåser ställs exkursionen in. Guidar gör Petter Haldén.

Anmälan och frågor: Petter Haldén, petter.halden@gmail.com
Samling: kl 17:00 vid Skyttorp station

Småfågelskådarna är Upplands Ornitologiska Förenings verksamhet för fågelintresserade barn i åldrarna 6−12 år. Exkursionerna vänder sig till barn med medföljande anhörig.

Sparvuggla. Foto: Peter Schmidt