Stockholm på vintern 28 jan

Viktig uppdatering om exkursionen!

Eftersom det är brist på bilar kommer vi åka tåg från Uppsala till Stockholm. Var och en betalar sin tågbiljett och vi köper biljetter på stationen innan avfärd i automat eller via app/reskassa. Angivet pris i programmet är alltså felaktigt.
Notera att vi möts vid UPPSALA CENTRALSTATION lördag morgon (ej Helga Trefaldighetskyrkan som står i programmet)! Tåget avgår från Uppsala central klockan 07:26, kom i god tid. Exkursionsledaren kommer att finnas på stationen från 07:00 om någon behöver hjälp med biljettköp. Totalpriset blir ca 250 kr för tågbiljetter.

Platserna vi besöker brukar normal erbjuda väldigt fina fotomöjligheter på vattenrall, hägrar och sjöfåglar. Ta med kamera om du gillar att fotografera!

Vi kommer åka pendeltåg till Solna. Från Solna station går vi en kortare promenad (ca 1km) till Råstasjön och spanar efter vattenrall, hägrar och sjöfåglar. Vi promenerar sedan tillbaka till Solna C och tar pendeln till Stockholm central.
Från centralen promenerar vi sedan till Strömmen där det normalt är ett myllrande fågelliv på vintern. Har vi tur kommer vi se havsörn, sjöfågel, smådopping, måsfåglar mm. Vi skådar oss runt strömmen ett par timmar och åker sedan hem mot Uppsala med tåg.
Vi kommer totalt att promenera ca 5-6 km. Vi beräknar vara hemma i Uppsala senast klockan 15:00.

Att ta med:
Kläder efter väder
Vantar och mössa
Matsäck (smörgåsar, varm dryck, dricka mm.)
Kamera
Kikare (det kommer att finnas en tubkikare att titta i)

Anmälan: Zacke Svensson, e-post lustral89@gmail.com eller tel 070-441 45 88.
Samling: kl 07:00 på Uppsala Centralstation, vid rulltrappan till spår 3 och 4.
Resekostnad: 250 kr.

Varmt välkomna!

Vattenrall, foto: Göran Haglund