Varggropens fågeltorn fyller 20 år!

Fågeltornet vid Varggropen, Vendelsjön, har nu funnits på plats i 20 år och har kommit att bli ett älskat besöksmål bland Upplands fågelintresserade. Självklart ska detta jubileum firas, festligt och fältmässigt! Jubileet anordnas av Föreningen Vendelsjön, Örbyhus Biologiska Förening, Upplandsstiftelsen, Upplands Ornitologiska Förening och Ängslyckans café.

Vi inleder med en numera klassisk exkursion till Vendelsjön som brukar kunna bjuda på lite av varje. I sjön, där isen börjar släppa, är det gott om änder, vadare och måsar. Havsörn och kärrhökar patrullerar. De senaste åren har vi även fått se bland annat ringtrast, kungsfiskare och härfågel.
Anmälan: Lars-Erik Larsson, e-post lelarsson@telia.com eller tel 070-750 02 03
Samling: kl 07:00, plats enligt överenskommelse med Lars-Erik
Resekostnad: 60 kr

Snatterand. Foto: Hanna Liljebäck

Därefter följer ett digert jubileumsprogram där det finns något för alla:

08:30 Fågelkunniga finns på plats vid Varggropens fågeltorn för guidning. Artlista i storformat för gemensamt kryssande under förmiddagen.

10:00-13:00 Fortsatt fågelguidning; fågelkryss för barn; familjeaktiviteter; tipsrunda för stora och små; försäljning av grillad lammkorv och hamburgare från platsens betesdjur; möjlighet att ställa frågor till föreningar, markägare, byggare, Upplandsstiftelsen m. fl.

11:00-11:30 Samlat program med korta anföranden av markägarna, Föreningen Vendelsjön och Upplandsstiftelsen, följt av jubileumssalut med servering av alkoholfritt bubbel.

12:00-15:00 Ängslyckans café har öppet för fika med fågeltema, lite värme om det behövs, bokloppis och fågelquiz.

Välkomna ut till en festlig förmiddag i fåglarnas tecken!