Anmäl dig till nybörjarkurs i fågelskådning med start i mars!

Har du en fågelmatning hemma eller funderar du på vad det är för fåglar som sjunger under skogspromenaderna på våren?

Nu kan du med ett gryende fågelintresse få hjälp med hur du lär dig fåglar och utvecklar din nya hobby. Denna nybörjarkurs arrangeras tillsammans med Studiefrämjandet i Uppsala och är uppdelad på två teorikvällar och fyra exkursioner (planeras tillsammans med deltagarna och är beroende på väder och fågeltillgång).

Teorikvällar hålls i Studiefrämjandets lokaler på Portalgatan 2B den 4 mars och 18 mars kl. 18.30- 21.00. Exkursioner: Vårfåglar del1: skiftet mars/april, Vårfåglar del2: 22 april, Ringmärkning vid Vendelsjön: runt 15 maj, Nattsångare: 13 juni. Vi samåker förstås!

Kursledare är Peter Schmidt och Anders Jansson. För mer info ring Peter på 073-0673145. Anmälan sker till Studiefrämjandet i Uppsala (www.studieframjandet.se, Kursnr 12645, kostnad 600kr)

Med den här kursen vill vi vända oss till dem som ännu inte kommit igång ordentligt med sin fågelskådning. För dig som redan hunnit få lite erfarenhet men ändå känner sig ”grön” så rekommenderar vi istället att följa med UOF i fält på någon av våra exkursioner under våren. Se www.uof.nu för vårt program!