Artportalen – rätta fynduppgifter

Rätta fynd som råkat bli felaktig rapporterad

När du upptäcker att något har blivit fel med ett av dina rapporterade fynd kan du själv rätta fyndet.

Det kan lätt uppstå fel, t.ex. du råkat ange fel fyndplats, skrivit in fel antal, eller angett fel Aktivitet. Men det är också lätt att rätta fyndet.

Du kan göra det på två sätt: 1) När du vet för vilket datum du har rapporterad kan du snabbt hitta fyndet på Mina Sidor/Min Startsida. 2) När du är osäkert på datum så kan du söka fram ditt eget fynd.

Logga in. Sedan börja med att leta upp fyndet:

1 ) Mina Sidor, fliken Min Startsida:

Välj datum i kalendern:

Alla fynd som du rapporterad för denna dag visas i en lista:

Välj fyndet som du vill rätta – Hålla musen över raden med fyndet för att markera raden och på raden till höger visa ett kugghjulssymbol och en kryssruta:

Väljer du kugghjulet får du olika val – Längst nere valet för att ’Ändra’ fyndet:

Du kan också bocka i kryssrutan – då aktiveras en rad längst nere där du kan välja bl.a. att ’Ändra’ för att redigera fynduppgifter:

Du får nu upp ett formulär där du kan ändra alla fyndegenskaper, inklusive fyndplats och andra fyndparametrar.

När du är klar behöver du ’Spara ändringar’ (även om du bestämmer dig att inte göra några ändringar, måste du spara om fyndet).

Fyndet hamnar i granskningsläget och måste publiceras, nu med de rättade uppgifterna.

Gå till Rapportera och fliken för Granska & publicera:

Här kan du än en gång granska om allting blivit rätt, och sedan välja ’Publicera alla fynd’ för att skicka det rättade fyndet.

2) Sök, Sökformulär:

Fyll i art och flera sökparametrar som kan hjälpa dig hitta fyndet, och kryssa i för att söka endast bland de fynd som du själv har rapporterad:

Välj att Presentera fynd i Detaljerad lista:

Välj (bocka i för) fyndet du vill redigera:

Och sedan välj ´Ändra’ (eller Ta bort om du vill radera fyndet helt).

Du får nu upp ett formulär där du kan ändra alla fyndegenskaper, inklusive fyndplats och andra fyndparametrar. När du är klar behöver du ’Spara ändringar’ (även om du bestämmer dig att inte göra några ändringar, måste du spara om fyndet).

Fyndet hamnar i granskningsläget och måste publiceras, nu med de rättade uppgifterna. Gå till Rapportera och fliken för Granska & publicera. Här kan du än en gång granska om allting blivit rätt, och sedan välja ’Publicera alla fynd’.