Vattenrallyt

vattenrallyt-2016-logga

Stort tack till alla som deltog i premiären av Vattenrallyt, och stort grattis till vinnarna! Slutresultatet hittar ni i rapportformuläret. Vattenrallyt återkommer november 2017.

I november 2016 lanserade vi ett nytt artrally i Uppland! Man räknar fågelarter på kommunnivå och jämför sitt resultat med totalantalet rapporterade arter i kommunen i november t.o.m. 2015. På så sätt får man fram en procentsiffra – högst procentsiffra vinner. Alla 26 kommuner i Uppland tävlar mot varandra och det är tillåtet att delta i mer än en kommun. Tävlingen pågår från 1 november till 30 november. Det finns både en miljövänlig EKO-klass och en fri klass.

Utförligt regeldokument finns här

Ingen föranmälan krävs utan det är bara att läsa igenom reglerna noggrant och sedan skriva in sig i rapportformuläret här på hemsidan så är man med. I rapportformuläret har man under hela månaden tillgång till den aktuella ställningen i tävlingen. Prisutdelning sker i samband med föreningens fest Näktergalan som går av stapeln lördag 3 december, se programmet för mer information.