Rapphönan Uppland

Rapphönan Uppland är ett lokalt, fristående nätverk för kvinnor som skådar fågel.

Rapphönan Uppland har en mycket aktiv sluten grupp på Facebook. Där tipsar medlemmarna varandra om intressanta utflyktsmål och vilka observationer man har gjort. Det går även att ladda upp bilder och filmer. Vi lägger upp utflykter och inneträffar som evenemang i gruppen. För att gå med ansöker man om medlemskap i FB-gruppen Rapphönan Uppland. För den som inte har tillgång till Facebook har vi också en maillista där man kan ta emot information och skicka meddelanden till de andra på listan. Maila till rapphonanuppland@gmail.com för att gå med i maillistan.

Kontaktperson för Rapphönan Uppland är Barbro de Jounge, tel 0709-313297 och e-post rapphonanuppland@gmail.com.

Rapphönan Uppland har samma syfte som Rapphönan på nationell nivå, nämligen att coacha kvinnor som skådar, eller vill börja, samt att underlätta för dem att lära känna varandra och engagera sig i Sveriges Ornitologiska Förening (SOF), lokala/regionala fågelföreningar och Club300.

Rapphönan Uppland startades i december 2012 på initiativ av Uppsala Ornitologiska Förenings ordförande Jan Wärnbäck. Kristin Forssell var kontaktperson från starten till februari 2015. Gruppen har under den tiden vuxit från ca 15 kvinnor till knappt hundra.

Medlemmarna har alla olika mycket kunskap – alla är välkomna, såväl nybörjare som proffs!