Exkursioner i överflöd

Snart har halva arbetsveckan gått och då sparkar vi igång ett fullmatat veckoslut med fåglar på både längden och tvären!
Vi inleder på lillördag med säsongens sista onsdagkväll vid Övre Föret. Alla vårfåglar är på plats och man vet aldrig vad man kommer att få se. Kl 18 möts vi vid fågeltornet.
På torsdagen har vi Skådarpub från kl 18:30 på nyöppnade Bishop’s Arms vid Centralstationen. Väl mött för att summera onsdagens exkursion, försnacka inför helgens utflykter eller dryfta allt möjligt annat som har med fåglar att göra.
På lördag är det dubbelt upp. På morgonen är det dags för vår årliga och mycket uppskattade ringmärkningsexkursion till Oxängen vid Vendelsjön med start kl 7. Ta chansen att komma riktigt nära de fåglar du annars bara ser på avstånd. Anmälan till Nina Janelm, enjigrrl@yahoo.com eller 073-634 72 47.
På kvällen återlanserar vi de tidigare så populära dag- och nattexkursionerna där vi börjar på lördagskvällen och skådar ända fram till söndag eftermiddag. Under dygnet besöker vi Nordupplands slättsjöar, storskogar och hav vilket bäddar för en lång artlista. Anmälan till Gunnar Ehrenroth, gunnar.ehrenroth@gmail.com eller 076-780 70 17.

Välj och vraka, eller var med på allt! Varmt välkommen!

Nymärkt sävsparv vid Oxängen. Foto: Hanna Liljebäck