Nytt namn och ny look!

Med namntillägget ”Upplands fågelskådare” vill vi signalera att alla fågelintresserade är välkomna i föreningen. Ornitolog är ett akademiskt och krångligt begrepp som kan vara svårt att känna sig inkluderad i. Vem definierar egentligen sig själv som ornitolog numera? Samtidigt finns det gamla namnet kvar för att det inte ska råda några tvivel om att vi även fortsatt är en seriös aktör i exempelvis fågelskyddsfrågor.

I samband med namntillägget låter vi våra ståtliga gamla skäggdoppingar pensioneras efter lång och trogen tjänst. Istället kliver vi in i framtiden med en logga i färg(!) där den snygga skräntärnan står i fokus. Skräntärnan är en karaktärsart för Uppland och en stor del av den svenska populationen häckar längs vår kust. Vi har samtidigt passat på att ge hemsidan ett nytt utseende, men innehållet och upplägget är i stort sett detsamma som tidigare.

Namnet och loggan har omsorgsfullt arbetats fram under de senaste två åren, och presenterades så äntligen på gårdagens årsmöte. Vi hoppas att de faller er i smaken, för ni kommer att få se mycket av dem framöver!